Posts Tagged ‘Whiskey Hornline’

Claes Svensson är ingen större vän av Whiskey.

Däremot tycker han betydligt bättre om Whiskey Hornline.

Den formtoppade hästen är ett hett bud i dubbeljackpoten på V64.

- Han har väldigt bra form och är given förstahäst, säger Claes Svensson.

Mantorpstränaren kommer till Solvalla med en enda häst under onsdagen.

Målsättningen är glasklar, det är seger som gäller i V64:s femte avdelning. En V64-omgång som för övrigt är högintressant med dubbel jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 14 miljoner kronor enbart på sex rätt.

Avslutade med 1.08,5 senast
Claes Svensson och Whiskey Hornline kan vara rätt ekipage att luta sig emot i jakten på miljonerna. Hästen avslutade rykande under Åbergskvällen senast från ett hopplöst utgångsläge.

- Hästen har väldigt bra form och var jättebra på Jägersro senast. Han hade spår tolv och satt en bit ner i kön. Men hästen avslutade 1.08,5 sista 600 metrarna bakom Bart Sjöhammar.

Trots den avslutningen gick det inte att ta så mycket till slut, säger Claes Svensson.

Whiskey Hornline har haft bakspår två gånger i rad. Nu har han helt plötsligt innerspår bakom startbilen. Men något riktigt drömläge är det inte tycker tränare Svensson.

- Jag vet inte riktigt hur snabb han är den första biten. Jag har aldrig provat honom ifrån start tidigare. Han hade spår tre i en final som han vann på Lindesberg för tre starter sedan men då var det en startsnabb häst innanför och jag provade aldrig för fullt.

- Jag tror att han kan öppna rätt så bra, men om det sedan räcker till ledningen eller rygg på ledaren är svårt att säga. Hästen har gjort fyra starter för mig och gått bra varje gång. Han känns fortsatt fin i jobben och jag är helt nöjd med honom.

Hur värderar du vinstchansen?
- Han är given förstahäst i loppet men om man sedan ska spika honom kan ju vara en liten chansning. Det har med spåret att göra, att jag inte riktigt vet var vi hamnar ifrån start.

- Så bra som hästen har varit på slutet och så fin som han känns räknar jag med väldigt bra chans om det löser sig. Han kommer att tävla barfota runt om och med norskt huvudlag precis som senast. Full distans är heller inget bekymmer och han står bra inne i loppet.

Vad firar du med för whiskey om han vinner?

- Ha, ha, jag är ingen större vän av whiskey och har dålig koll på sorterna. Jag får fira på annat sätt istället, säger Claes Svensson.
Michael Carlsson

Du läser fler travnyheter på Spets o Slut.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu