Posts Tagged ‘V65’

Iceland var megafavorit i ett vanligt snabblopp i Eskilstuna.

Men en tuff och jobbig resa i spåren fällde elitloppsvinnaren.
Han blev inte bättre än fyra samtidigt som jätteskrällen Master Växus spurtade till seger.

Master Växus var endast streckad på en procent och var en av anledningarna till att det inte blev någon vinnare med sex rätt på V65 denna skrällfyllda tisdagskväll.

Fem rätt däremot belönades med 1,5 miljoner kronor.

Iceland hade spår tolv i sin andra start efter elitloppssegern. Men han hade ingen tur med löpningen för sin tränare Stefan Melander. Iceland inledde med fjärdespår i första kurvan innan han backades ner i kön. 

Melander styrde kort senare på via tredjespår och landade utvändigt om ledande Surtees Hanover varvet kvar. Det tog dock ett tag att komma fram utvändigt eftersom Scarlets Aino utvändigt om ledaren var het.

Första varvet travades efter 1.13,0 och i sista kurvan såg Iceland fortsatt fin ut. Men en bit in på upploppet tröt orken för världsstjärnan.

Iceland stumnade av den tuffa löpningen och fick släppa tre hästar förbi sig till slut. Vann gjorde sensationen Master Växus som spurtade till seger för Håkan Eriksson.

Vinnartiden blev 1.13,5 över distansen 2140 meter med bilstart. Tvåa blev Dust All Over och trea Victoria Sisu som båda avslutade vasst. Iceland noterade tiden 1.13,6 som fyra.

Fler travnyheter på Spets o Slut.se

Lutfi Kolgjini är kanske den skickligaste travtränaren i landet vad gäller att forma unghästar.

Han har vunnit många stora årgångslopp, både i Sverige och utomlands.

Men i det största unghästloppet i Sverige – Svenskt Travderby – har han ingen inteckning.

- Det är oerhört stort att vinna derbyt. Vinner man det loppet är man klassisk, så är det ju, säger Jägersrotränaren som har fyra hästar till start i uttagningsloppen till derbyt på Jägersro under tisdagskvällen.

Söndagen 5 september körs finalen med 1,6 miljoner kronor till vinnaren. Lutfi Kolgjini är favorit till slutsegern med en stark trio hästar till start – Juggle Face, Sebastian K. och Joke Face.

- Jag körde ett sista jobb med Juggle Face och Joke Face i torsdags och med Sebastian K. på fredagen.

Jag måste säga att hästarna känns väldigt fina och väl förberedda uppgifterna som väntar dom, säger Lutfi Kolgjini.

Det körs sex uttagningslopp på tisdagen där de två bästa från varje heat är klara för finalen. Samtliga uttagningslopp till Svenskt Travderby ligger på V65.
Mikael Wikner

Läs mer om travet  på Spets o Slut.se.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu