Posts Tagged ‘V64’

Timo Nurmos inför V64

Feast Your Eyes (V64-3) har nu två lopp i kroppen och är på väg i riktigt fin form. Jag tycker att det är en fin häst och man ska tänka på att han inte hade startat på nästan ett år när han började tävla hos mig.

Han kändes bra i måndagsjobbet och vi kommer att lätta honom i balansen till den här starten. Det blir inte barfota utan lättare skor.

Han är snabb ut bakom bilen och jag tror att han kan vinna när som helst.

Zilan Boko (V64-6) har gått bra efter dubbla halsoperationer men sista loppet får vi glömma. Det blev helt fel med stenhård öppning i 1.08-tempo och i 20 minusgrader.

Hon tog det loppet bra och har känts fin efteråt. Hästen är snabb ut och har
bästa spåret här. Jag måste vara optimist och tror på bra chans.
- Ranch I Do I Do (V64-6) återkom efter vila senast och behövde loppet. Det känns i träningen att hon har gått framåt och nu är det ett betydligt bättre läge med framspår gentemot tillägg senast.

Jag tror att hon gör en bra insats, säger Timo Nurmos.  

Mer om Timos chanser på Spets o slut.se

 

Iceland och Maharajah möts i V64-3

 

Jag tror att Maharajah är för bra – det räcker nog med bara ett streck på kupongen, säger Icelands tränare Stefan Melander.

Iceland vann som bekant Elitloppet i våras och var fin då tog hem gulddivisionen på Romme från ledningen i den senaste starten.

Iceland är fin för dagen och allting. Men Maharajah är nog mycket bättre ändå.

Känns fruktansvärt fin, Iceland har ett spår innanför Maharajah i onsdagens lopp och är mycket startsnabb.

Det mesta talar alltså för att Stefan Hultmans Prix d´Amerique-hopp får gå utvändigt ledaren hela sista varvet.

Han har bara missat ett jobb under den här tiden och jag är inte orolig inför Prix d´Amerique.

Jag tycker att hästen känns fruktansvärt fin. Det bästa för ”Marre”, mig och alla andra vore kanske att ligga lite lågt – men jag är faktiskt inte orolig, sade Stefan Hultman i ett inslag om Maharajah.

Läs mer om Travet på Spets o Slut.se

Caviar De Vie och Bodenlärlingen Hanna Olofsson slåss med storkuskarna i V64-ans första avdelning på onsdag.

- Jag tror nog att vi får ledningen i loppet – sedan får vi se hur det utvecklar sig, säger proffsaktuella Hanna, Sveriges representant i EM för lärlingar i Frankrike i nästa vecka.

Caviar De Vie är en treårig resvan herre. Hästen är född i USA där han i fjol startade sju gånger för ägarfamiljen Olofsson-Fredriksson från Boden.

Hanna körde själv i ett par starter over there och beskriver hingsten som en typisk amerikan, en sprinter.

- Han är snabb. En speedig häst. Distansen nu är hans bästa. Han galopperade på upploppet näst senast och var inte riktigt körbar sista biten på Lindesberg.

Det har inte varit några stora fel men vi har behandlat honom efter den senaste starten och hoppas att det ska bli till det bättre. Det blir skor på igen för Caviar De Vie.

Ingen Solvallaskräck
Segerprocenten i år ligger på 14 (18 förstaplatser) – men någon seger på Solvalla har det inte hunnit bli för 25-åringen.

- Jag har inte kört så många lopp på Valla och det har inte ens varit i närheten. Men att det skulle vara något speciellt att köra på Solvalla – nej så går det ju inte att tänka.

Känslan är ändå att det blir svårt att vinna. Ska jag tippa säger jag en platschans i så fall. Jag vill ner till plankan och han är så pass snabb att det kan bli ledningen.

Hanna Olofsson, dotter till travtränaren Gunnel Fredriksson i Boden, har möjlighet att kvittera ut proffslicens när som helst och har även planer på att göra det.

Närmast väntar lärlings-EM i Frankrike (9-10 augusti). Flyget ner går redan på fredag.

- Jag har två dagars semester innan det drar igång och det ska bli hur kul som helst.
Mikael Wikner

Fler travnyheter finner du på Spets o Slut

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu