Posts Tagged ‘Stall Courant’

Stall Courant Satsar

Author: trav

Hårdsatsande stall Courant har utökat med en mycket intressant häst.

De har köpt jättelöftet Buckhams Bay, en tvåårig hingst från Kanada med fyra raka segrar.

Prislappen uppges vara på drygt tre miljoner kronor och under torsdagen vann deras nyförvärv en imponerande seger värd närmare en halv miljon kronor.

- Jag tror att han är en stjärna. Man får en stark känsla när man ser hästen, säger Anders Ström.

Stall Courant, med Anders Ström och Marcus Lindgren i spetsen, fortsätter att satsa stenhårt på travsporten. Under onsdagen gjorde de klart med topphästen Buckhams Bay.

- Jag har varit i USA den senaste veckan och försökt hitta en riktigt bra häst att köpa. Jag har bland annat varit och ryckt i Holiday Road och Lucky Chucky. Men det har varit väldigt höga prislappar på de hambletonianhästar som har varit till salu, säger Anders Ström.

- Därför är jag jätteglad över att vi fick möjlighet att köpa en så här fantastiskt fin häst. Det är en otrolig travare som är tidig och talangfull och det känns som att han har god chans att kunna utvecklas till en äldre elithäst.

- En av USA:s bästa avelshingstar är Yankee Glide. Hans bästa son är Ken Warkentin som är pappa till vår häst. Dessutom kommer han ur ett starkt möderne så det känns väldigt intressant.

Höga prispengar i Ontario
Den tvåårige hingsten tränas av John Smith i Toronto och kommer att vara kvar i hans träning till att börja med. På sikt är det dock meningen att hästen ska komma till Sverige.

- I delstaten Ontario i Kanada har man öppnat upp travbanorna med kasinon och spelautomater. Travbanorna har varit med och fått en del av överskottet vilket har gått till prispengar.

- Det har gjort att prispengarna har blivit höga och det är ganska lönsamt att äga häst och tävla i Ontario, berättar Ström.

- Därför var det lite av tanken med det här, att först tävla i Kanada och sedan ta ner hästen till USA och Breeders Crown nästa år. Sedan först efter nästa säsong ska vi ta hästen till Sverige. Vem som ska träna honom då har vi inte bestämt.

Inte klart med tränare framöver
Det är heller inte klart vem som ska träna Buckhams Bay under treårssäsongen i USA.

- John Smith som tränar hästen nu är 67 år. Han är även uppfödare till honom och har därmed uppfödarpremier. Han hade själv inte tänkt tävla med Buckhams Bay i USA nästa år och har sagt att han inte har något emot om vi flyttar hästen.

- Vi får se hur det blir, ingenting är bestämt ännu. Först ska han vara kvar och tävla i Kanada för sin nuvarande tränare, säger Ström.

Har redan betalat av en del
Buckhams Bay har redan betalat av en del av köpeskillingen när han vann ett större lopp i Kanada på onsdagskvällen. Förstapriset var på närmare en halv miljon svenska kronor och Buckhams Bay imponerade stort.

Trots ett lopp utvändigt om ledaren avgjorde han till seger på fina tiden 1.14,1 över distansen 1609 meter med bilstart. Det var hästens fjärde seger på lika många starter och han har redan sprungit in drygt en miljon svenska kronor.

- Jag såg loppet på datorn i New York och hästen var jäkligt bra. Det var otroligt kul att se och det ska bli spännande att följa honom framöver, säger Anders Ström.
Michael Carlsson

Fler Tavnyheter finner du på Spets o Slut

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu