Posts Tagged ‘Sanity’

Sanity i ett + jobb

Author: trav

Sanity mot Elitloppet!

Klockorna visade 1.08,5 sista 500 metrarna när Johnny Takter vässade Malin Löfgrens stjärna.

Det var före tävlingarna på Solvalla på onsdagen som Sanity visade upp sig. Efter ett lugnt värmningsheat kom Sanity ut tillsammans med stallkamraten Lord Capar.


Johnny Takter lät inledningsvis Sanity gå i rygg på Lord Capar som fick agera ”hare” i händerna på Malin Löfgren. På sista bortre långsidan trampade han sedan på gaspedalen bakom Sanity som på bara några meter växlade tempo och försvann och i eget majestät såg han helläcker ut över upploppet.

Mer om Sanity

 

 

Malin Löfgren belåten med Sanity!

Sommar och sol är ingenting för Sanity som piggat på sig ordentligt den senaste tiden.

Malin Löfgren, som vann Rixallsvenskan i fjol med sin häst, beskriver Sanitys form som helt rätt och på väg upp inför onsdagens stora final av Solvalla Grand Prix, V64-6.

Östersundstränaren är mycket belåten med Sanitys senaste insats då det blev en andraplats i ett tufft fyraåringslopp på Solvalla.

- Det fanns lite om tydde på att han var på gång och jag hade också förväntat mig att han skulle vara bra då. Men att han skulle vara riktigt så bra hade jag inte räknat med. Som det kändes var han tillbaka i den form han hade i våras, säger Malin Löfgren som valde ut Sanity till Rixallsvenskan 2009 under sitt andra år som proffs vilket ledde till framgång och rubriker.

Drygt 130 av de gamla ägarna i Rixallsvenskan såg till att Sanity stannade i Östersund efter fjolåret. Hästen köptes loss för 780 000 kronor på den avslutande auktionen i Rixallsvenskan. En summa han snart har sprungit in det här året med några tusenlappars marginal.

- Det var många som tyckte att han blev åt helsicke för dyr, men nu han har tjänat ihop det han kostade i alla fall. Så får vi se då hur det går i fortsättningen.

Jag hoppas att han ska fortsätta utvecklas, även om säsongen som femåring brukar kunna bli knepig för hästarna då de ska tävla mot den äldre eliten. 

Mer om Malin Löfgren och Sanity  på Spets o Slut.se

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu