Posts Tagged ‘Prix d’Amerique’

Maharajah i Comeback!

Author: trav

I onsdagens jackpotkryddade V75-omgång gör topphästen Maharajah comeback.

- Det kommer bli väldigt nervöst, säger tränaren Stefan Hultman.

En eventuell ensam vinnare med sju rätt kan enligt prognosen bli 33 miljoner kronor rikare när Solvalla kör Extra V75 på onsdagskvällen. Men spelet får ursäkta denna kväll.

Den högklassiga sporten står i fokus och det största affischnamnet är femårige hingsten Maharajah (V75-1). Han har inte startat sedan han i maj slutade tvåa i Oslo Grand Prix.

- Han var inte riktigt fräsch i framknäna i Oslo och därför var det lika bra att ge honom en tävlingspaus, säger Hultman.

Om Maharajah hade tävlat på topp i Oslo hade han fått göra ett par starter till innan uppehållet, men att han skulle få en träningsperiod under sommaren har varit bestämt sedan länge.

Detta för att få honom i absolut toppform till vinterns stora slag – Prix d’Amerique i Paris.

- Redan när vi valde att inte gå ut i Prix d’Amerique i år lade jag upp den här planeringen. Det blir för tufft att hålla igång från april till februari, mars.

Det har jag provat med Naglo och det får bakslag. Jag får använda den erfarenhet jag har från Frankrike och det är såhär fransmännen gör.

”Känns jäkligt fin”
Om allt går som det ska är tanken att Maharajah ska göra två starter i månaden fram till att det bär av till Frankrike i januari. Och startskottet för matchningen mot Prix d’Amerique går i C.Th Ericssons Memorial på onsdagskvällen.

- Det kommer att bli väldigt nervöst för jag vet inte riktigt var jag har honom. Jag kan bara säga att han känns jäkligt fin.

Läs mer om den Extra V75 omgången  på Spets o Slut.se

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu