Posts Tagged ‘Maharajah’

 

Iceland och Maharajah möts i V64-3

 

Jag tror att Maharajah är för bra – det räcker nog med bara ett streck på kupongen, säger Icelands tränare Stefan Melander.

Iceland vann som bekant Elitloppet i våras och var fin då tog hem gulddivisionen på Romme från ledningen i den senaste starten.

Iceland är fin för dagen och allting. Men Maharajah är nog mycket bättre ändå.

Känns fruktansvärt fin, Iceland har ett spår innanför Maharajah i onsdagens lopp och är mycket startsnabb.

Det mesta talar alltså för att Stefan Hultmans Prix d´Amerique-hopp får gå utvändigt ledaren hela sista varvet.

Han har bara missat ett jobb under den här tiden och jag är inte orolig inför Prix d´Amerique.

Jag tycker att hästen känns fruktansvärt fin. Det bästa för ”Marre”, mig och alla andra vore kanske att ligga lite lågt – men jag är faktiskt inte orolig, sade Stefan Hultman i ett inslag om Maharajah.

Läs mer om Travet på Spets o Slut.se

Svenske superhästen Maharajah laddas mot vinterns största travlopp Prix d´Amerique i Paris. Och bäva månde fransmännen.

Trots halvdan form mosade han på lördagen motståndet i C.L. Müllers Memorial på Jägersro.

Med halvdan form och ett uselt utgångsläge, var han förkrossande överlägsen i C.L. Müllers Memorial, som utgjorde gulddivisionen i lördagens V75-omgång i Malmö.

Från positionen utvändigt om ledande Local Conch avgjorde den pampige hingsten med en gäspning.

Maharajah hade förmodligen varit ännu vassare i dag om han hade fått ett lopp för 14 dagar sedan men det gör inget.

Mer om V75  på Spets o Slut.se!

One Too Many  hade på onsdagen lekstuga i Ibrahim Paschas lopp på Solvalla. Treårige One Too Many har bara hunnit göra fem starter såhär långt men det pratas redan om honom som en stjärna i vardande.

Nu lekte han hem Ibrahim Paschas lopp efter att ha fått göra allt jobb själv utvändigt om ledaren.

I vinnarcirkeln drogs paralleller till stallkamraten Maharajah, superstjärnan som mosade allt motstånd som unghäst och nu laddas för Frankrikes största lopp Prix d’Amerique.

- Det finns faktiskt lite likheter. Båda är ju väldigt bra, kloka, fina och starka. Och de påminner även lite om varandra aktionsmässigt, sa kusken Örjan Kihlström.

- Han är härlig hästen och gör det han ska göra. Han är jättefin och kommer att gå långt, men han har en bit kvar till MaharajahMaharajah är speciell, sa tränaren Stefan Hultman.

Läs mer om V64 på Spets o Slut.

Maharajah i Comeback!

Author: trav

I onsdagens jackpotkryddade V75-omgång gör topphästen Maharajah comeback.

- Det kommer bli väldigt nervöst, säger tränaren Stefan Hultman.

En eventuell ensam vinnare med sju rätt kan enligt prognosen bli 33 miljoner kronor rikare när Solvalla kör Extra V75 på onsdagskvällen. Men spelet får ursäkta denna kväll.

Den högklassiga sporten står i fokus och det största affischnamnet är femårige hingsten Maharajah (V75-1). Han har inte startat sedan han i maj slutade tvåa i Oslo Grand Prix.

- Han var inte riktigt fräsch i framknäna i Oslo och därför var det lika bra att ge honom en tävlingspaus, säger Hultman.

Om Maharajah hade tävlat på topp i Oslo hade han fått göra ett par starter till innan uppehållet, men att han skulle få en träningsperiod under sommaren har varit bestämt sedan länge.

Detta för att få honom i absolut toppform till vinterns stora slag – Prix d’Amerique i Paris.

- Redan när vi valde att inte gå ut i Prix d’Amerique i år lade jag upp den här planeringen. Det blir för tufft att hålla igång från april till februari, mars.

Det har jag provat med Naglo och det får bakslag. Jag får använda den erfarenhet jag har från Frankrike och det är såhär fransmännen gör.

”Känns jäkligt fin”
Om allt går som det ska är tanken att Maharajah ska göra två starter i månaden fram till att det bär av till Frankrike i januari. Och startskottet för matchningen mot Prix d’Amerique går i C.Th Ericssons Memorial på onsdagskvällen.

- Det kommer att bli väldigt nervöst för jag vet inte riktigt var jag har honom. Jag kan bara säga att han känns jäkligt fin.

Läs mer om den Extra V75 omgången  på Spets o Slut.se

Ny kusk och rycktussar i öronen.

Pass upp för Beanie M.M. när Solvalla på onsdagen bjuder på jackpotkryddade V75-tävlingar.

- Om man garderar Maharajah ska man helt klart strecka Beanie M.M., säger hästens tränare Morten Waage.

Beanie M.M. har med 1,8 miljoner kronor insprunget under 2010 redan straffat fjolårets siffror med en halv miljon kronor. Men segrarna har inte duggat lika tätt i år. Sedan förstaplatsen i årsdebuten har han gått segerlös i åtta starter.

- Det känns lite som att vi står och stampar på samma ställe. Därför provar vi att byta kusk den här gången, säger Morten Waage.

Beanie M.M. har haft Torbjörn Jansson i sulkyn i karriärens samtliga 55 lopp och tillsammans har de tagit 16 segrar, satt världsrekord (1.10,7 över 2 140 meter med bilstart) och håvat in drygt fem miljoner kronor i prispengar.

Men i onsdagens extrainsatta V75-omgång på Solvalla får Per Lennartsson chansen bakom den högkapable hingsten.

- Det är svårt att säga vad det kan ge för effekt men Torbjörn och ”Beanie” känner varandra utan och innan så jag tror att det kan vara bra med lite ändring.

Då får kanske Beanie lite annat att tänka på och Lennartsson kanske hittar något som vi inte har tänkt på, menar Waage.

Du läser mer om V75  på Spets o Slut.se

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu