Posts Tagged ‘Magnus Jakobsson’

 

Magnus Jakobsson Tusen Segrar!

Han nådde milstolpen med egentränade Thai Goldie på Axevalla.

- Det var jäkligt skönt att få sätta dit den, säger Magnus Jakobsson.
Färjestadstränaren har varit proffs sedan 1995. Han tog sin första seger 1990 och 20 år senare vann Jakobsson sin tusende seger.

Jubileumshästen var Thai Goldie som vann ett lopp under onsdagens lunchtrav på Axevalla. Segerreceptet var ledning från start till mål.

- Det var gott att få ta den så snabbt. Men jag började faktiskt att grunna lite innan då jag trodde att hästen som jag körde i loppet innan skulle vinna. Nu galopperade han men hade nog ändå vunnit utan andra galoppen.

Så då tänkte jag att nu ska det väl jäklas när det bara är en seger kvar men som tur var kom den rätt fort, säger Magnus Jakobsson.

Vilken är roligaste segern i karriären?
- Det var när Anton Komet vann Sverigeloppet på Solvalla. Det var min första stora seger och en riktig höjdare. Sedan var hästen väldigt speciell av sig och han betydde mycket.

- Men jag tycker också att det här är stort att ha vunnit tusen lopp. Det har rullat på bra genom åren både som kusk och tränare.

I år har Magnus Jakobsson vunnit både fler lopp och kört in mer pengar än han har gjort de tidigare åren. Han har hittills tagit 96 segrar och kört in 5,6 miljoner kronor hittills i år. Men trots rekorden är han inte helt nöjd.

- Vi har haft lite bekymmer med halsinfektioner på hästarna under sommaren. Fast nu under hösten har det varit en uppryckning och de är rejält på gång igen. Så nu är det bara att köra.

Vad är nästa stora mål? Magnus Jakobsson

Näste man att göra det blir Magnus Jakobsson, proffs på Färjestadstravet.

När som helst tar värmlänningen steget in i den så kallade tusenklubben.

40-årige Magnus Jakobsson har tagit 996 segrar (fram till 3 november) och kör för jubileumssegern i veckan.

Det känns som att han kan fixa det redan på fredag eller i början av nästa vecka, säger Petter Johansson, sportchef på Färjestadstravet.

Troligen blir det någon festlighet för att fira jubileumssegern i slutet av mars på hemmabanan. Mer om Magnus Jakobsson  på Spets o Slut.se och andra travnyheter.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu