Posts Tagged ‘Gitano’

Det var stora känslor i omlopp då hästarna i Rixallsvenskan auktionerades ut under fredagen.

Gitano, tvåa i Rixallsvenskan, klubbades för över två miljoner kronor och lämnar Halmstadtränaren Stefan Persson och alla delägare.

Brödraparet Mikael och Jörgen Oscarsson från Uddevalla ville inte göra för stor sak av det känsliga köpet.

- Men vi gillar hästen och var beredda på överpris.

Det var fullsatt på läktare och i gångar kring auktionsringen i Munktell Arena i Eskilstuna på fredagseftermiddagen då hästarna i Rixallsvenskan skulle säljas på auktion.

Övervägande delen av de 18 auktionsobjekten köptes tillbaka av ursprungliga ägare och stannar hos säsongens tränare i tävlingen.

Ett annat öde väntade Stall Hallands Gitano. Den ljusbrune hingsten blev den femte hästen ut i auktionsringen. Budgivningen oväntat hård.

- Vad är det som händer? hördes en röst ur publiken då budandet började dra sig mot två miljoner kronor.

Travtränaren Stefan Persson från Halmstad var uppbackad av några hundra av ägarna till hästen i Rixallsvenskan och beredd att gå mycket långt.

Pengarna räckte dock inte till och Persson förlorade sin favorithäst. Det skulle visa sig att hans gräns satt vid två miljoner kronor. Gitano klubbades för 2 010 000 kronor.

- Nej, inget mer, sade Stefan Persson med tom blick och lämnade sin plats på läkaren. Klart att jag är besviken. Det var tråkigt att det skulle gå så här. Jag åker nu. Vad ska jag göra här?

Se hela listan, vad hästarna kostade i Rixallsvenskan !

Peter Eriksson tränare på Bollnästravet vars häst Oh Yeah toppar Rixallsvenskan tillsammans med halländske Gitano.

- Det är fruktansvärt spännande när det böljar fram och tillbaka så här i toppen mellan två hästar. Stefan Perssons Gitano leder egentligen på fler segrar, men vi har lika många poäng.

Den rixallsvenska säsongen avslutas 31 oktober. Tävlingen kommer alltså att avgöras de sista två veckorna.

- Kan inte bli mera spännande. Engagemanget bland de som är med är mycket stort. Kan inte bli bättre för travet.

Vem är bättre, Gitano eller Oh Yeah?
- Ja…hästarna är ju lite olika. Gitano har vunnit fler lopp och sprungit in mer pengar så det är väl han då just nu. Men min häst är starkare och tuffare och tål mer.

Båda hästarna ska anmälas till semifinalerna i Breeders´Crown på Solvalla nu på onsdag. Oh Yeah hinner med en start till!

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu