Posts Tagged ‘Formula One’

Stig H överraskad

Author: trav

Det kan vara stora saker på gång.

USA-födde treåringen Formula One var kvällens behållning på Solvalla och både tränaren Stig H Johansson och kusken Örjan Kihlström hade svårt att hitta de rätta orden.

Att Stig H Johansson tog fyra tränarsegrar på V64-spelet uppmärksammades egentligen inte så mycket den här kvällen.

Det stora samtalsämnet handlade om hästen som hade vunnit den inledande avdelningen, Carolo Mins lopp med 100 000 kronor i förstapris.

Formula One är en häst född i USA med ägarna i Finland som inför onsdagens start bara hade förlorat ett lopp på sex starter.

Nu vet vi varför.
Motståndet utgjordes av några riktigt fina treåringar från Sverige och Finland. Upp till Formula Ones höjder lär dock ingen komma.

Storfavoriten tvingades ner till segertiden 1.12,9 över 1640 meter och gjorde jobbet från positionen utvändigt ledaren. Ändå var det en helt omärkt och kaxig häst Örjan Kihlström lät gå undan den sista biten.

- Han har varit otroligt bra hela tiden men var ändå lite bättre än jag hade väntat mig faktisk. Han känns helt komplett, sade Örjan Kihlström.

Träna – blä
En överraskad och glad Stig H Johansson berättade att han misstog sig på Formula Ones kapacitet i början av karriären.

- Jag tyckte inte att det var något speciellt med hästen överhuvudtaget – tills jag körde honom i kvalloppet. Han tycker inte att det är speciellt intressant att träna men visar som många andra riktigt bra hästar kapaciteten i loppen i stället.

Hur långt kan han gå?
- Klarar man av att vinna på det här sättet utan att se pressad ut vågar man spänna bågen så högt det bara går som tränare, åtminstone i Sverige. Det här är utan tvekan min bästa treåring för dagen, sade Stig H Johansson.

Formula One är född utomlands och får inte vara med i årgångslopp som kriteriet och derbyt i Sverige. Men det finns andra lopp här hemma.

Fyrtal till Stig H
Det blev en fyrling på V64 för stallet. Örjan Kihlström och Björn Goop hoppade in i stället för avstängde Erik Adielsson och vann två lopp var.

Örjan Kihlström andra vinnare var Mose d´Asolo, streckfavorit i den fjärde avdelningen.
Björn Goop tog två lätta segrar i de avslutande Dagens dubbel-loppen med Naughty Nanny och Little Rainbow efter att ha lyckats tjuva åt sig ledningen med båda hästarna.

Per fick brått
Dråpligt blev det i V64:ans andra avdelning där Per Lennartsson ledde från start till mål med kvällens största favorit på V64-spelet, Viduka Boko tränad av Åke Svanstedt.
Viduka Boko hade krafter kvar och Per Lennartsson satt mest och tittade över axeln i början av upploppet men ville inte köra undan av rädsla för att släppa ut hästen i rygg. Han fick dock ordentligt bråttom då Örjan Kihlström kom farande längst ut vid staketet med Alwood och höll så när på att åka dit.

Ingen brådska
V64-3 var ett lopp med hästar över tre fållor. Mantorpsproffset Tobias J Gustafsson startade längst fram med Ingas Hurricane och eldade på i ett försök att skaka av sig motståndet.

Det nio hästar lilla fältet formerades som en orm bakom och Roger
Malmqvist gjorde sig ingen brådska med Avalon Spider som inte lyftes ut förrän i den sista kurvan.

Tredjehandsfavoriten visade återigen prov på högform och Roger Malmqvist vann ”åkandes” som det heter på travspråk.
Satsningen med Ingas Hurricane räckte till en tredjeplats med plus i kanten.

Andrahandsfavoriten Derby Clipper kom ingenstans från köposition. Favoritspelade Dig For Dollars slutade sist och har långt till något som liknar form.

Alla favoritsegrar gjorde att det blev jackpot både på fem och fyra rätt. 232 240 system hittade alla vinnarna (!) och belönades med 154 kronor. Dubbel jackpot på V64 nu på onsdag alltså då en ensam vinnare beräknas kunna ta hem cirka 14 miljoner kronor
Mikael Wikner

Fler travnyheter finner du på Spets o Slut

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu