Posts Tagged ‘Caviar De Vie’

Caviar De Vie och Bodenlärlingen Hanna Olofsson slåss med storkuskarna i V64-ans första avdelning på onsdag.

- Jag tror nog att vi får ledningen i loppet – sedan får vi se hur det utvecklar sig, säger proffsaktuella Hanna, Sveriges representant i EM för lärlingar i Frankrike i nästa vecka.

Caviar De Vie är en treårig resvan herre. Hästen är född i USA där han i fjol startade sju gånger för ägarfamiljen Olofsson-Fredriksson från Boden.

Hanna körde själv i ett par starter over there och beskriver hingsten som en typisk amerikan, en sprinter.

- Han är snabb. En speedig häst. Distansen nu är hans bästa. Han galopperade på upploppet näst senast och var inte riktigt körbar sista biten på Lindesberg.

Det har inte varit några stora fel men vi har behandlat honom efter den senaste starten och hoppas att det ska bli till det bättre. Det blir skor på igen för Caviar De Vie.

Ingen Solvallaskräck
Segerprocenten i år ligger på 14 (18 förstaplatser) – men någon seger på Solvalla har det inte hunnit bli för 25-åringen.

- Jag har inte kört så många lopp på Valla och det har inte ens varit i närheten. Men att det skulle vara något speciellt att köra på Solvalla – nej så går det ju inte att tänka.

Känslan är ändå att det blir svårt att vinna. Ska jag tippa säger jag en platschans i så fall. Jag vill ner till plankan och han är så pass snabb att det kan bli ledningen.

Hanna Olofsson, dotter till travtränaren Gunnel Fredriksson i Boden, har möjlighet att kvittera ut proffslicens när som helst och har även planer på att göra det.

Närmast väntar lärlings-EM i Frankrike (9-10 augusti). Flyget ner går redan på fredag.

- Jag har två dagars semester innan det drar igång och det ska bli hur kul som helst.
Mikael Wikner

Fler travnyheter finner du på Spets o Slut

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu