Posts Tagged ‘Calvados Crane’

Calvados Crane är startsnabb!

Senast vände han ut och in på motståndet från det sämsta läget och tog sin femte raka seger. I den inledande V75-avdelningen på Dannero på lördag är det perfekt igen för Calvados Crane.


Ett innerspår över favoritdistansen 1640 meter och formkurvan i stigande. Det är naturligtvis så bra det kan bli, säger tränaren Peter Eriksson.

Särskilt skrockfull verkar han inte vara, Peter Eriksson från Bollnäs. När vi antyder att förutsättningarna på lördag nästan ser misstänkt passande ut ler han lite avfärdande.


Innerspår är väl jättebra och vi har fin chans att ta hand om ledningen. Jag har ju hellre spår ett än ett tolfte som det var frågan om i den senaste starten, säger han. Senast det begav sig var i silverdivisionen på Umåker för snart två veckor sedan. Normalt brukar det inte gå att vinna från tolftespår som sexåringen lottats till där.


Calvados Crane visade verkligen att segrarna som kommit på slutet inte varit tillfälligheter. Jag körde fram efter 1500 meter och la mig utvändigt ledaren. Jag gjorde så trots hästen hade vilat lite och att jag på förhand hade planerat att köra lite försiktigt. Men det blev det nästan tvärstopp där framme efter några hundra meter och då tänkte jag att…äh, vi måste prova, berättar Peter Eriksson.

Mer om Calvados Crane här


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu