Det var stora känslor i omlopp då hästarna i Rixallsvenskan auktionerades ut under fredagen.

Gitano, tvåa i Rixallsvenskan, klubbades för över två miljoner kronor och lämnar Halmstadtränaren Stefan Persson och alla delägare.

Brödraparet Mikael och Jörgen Oscarsson från Uddevalla ville inte göra för stor sak av det känsliga köpet.

- Men vi gillar hästen och var beredda på överpris.

Det var fullsatt på läktare och i gångar kring auktionsringen i Munktell Arena i Eskilstuna på fredagseftermiddagen då hästarna i Rixallsvenskan skulle säljas på auktion.

Övervägande delen av de 18 auktionsobjekten köptes tillbaka av ursprungliga ägare och stannar hos säsongens tränare i tävlingen.

Ett annat öde väntade Stall Hallands Gitano. Den ljusbrune hingsten blev den femte hästen ut i auktionsringen. Budgivningen oväntat hård.

- Vad är det som händer? hördes en röst ur publiken då budandet började dra sig mot två miljoner kronor.

Travtränaren Stefan Persson från Halmstad var uppbackad av några hundra av ägarna till hästen i Rixallsvenskan och beredd att gå mycket långt.

Pengarna räckte dock inte till och Persson förlorade sin favorithäst. Det skulle visa sig att hans gräns satt vid två miljoner kronor. Gitano klubbades för 2 010 000 kronor.

- Nej, inget mer, sade Stefan Persson med tom blick och lämnade sin plats på läkaren. Klart att jag är besviken. Det var tråkigt att det skulle gå så här. Jag åker nu. Vad ska jag göra här?

Se hela listan, vad hästarna kostade i Rixallsvenskan !

Tags: ,

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu