Archive for the ‘V75’ Category

Calvados Crane är startsnabb!

Senast vände han ut och in på motståndet från det sämsta läget och tog sin femte raka seger. I den inledande V75-avdelningen på Dannero på lördag är det perfekt igen för Calvados Crane.


Ett innerspår över favoritdistansen 1640 meter och formkurvan i stigande. Det är naturligtvis så bra det kan bli, säger tränaren Peter Eriksson.

Särskilt skrockfull verkar han inte vara, Peter Eriksson från Bollnäs. När vi antyder att förutsättningarna på lördag nästan ser misstänkt passande ut ler han lite avfärdande.


Innerspår är väl jättebra och vi har fin chans att ta hand om ledningen. Jag har ju hellre spår ett än ett tolfte som det var frågan om i den senaste starten, säger han. Senast det begav sig var i silverdivisionen på Umåker för snart två veckor sedan. Normalt brukar det inte gå att vinna från tolftespår som sexåringen lottats till där.


Calvados Crane visade verkligen att segrarna som kommit på slutet inte varit tillfälligheter. Jag körde fram efter 1500 meter och la mig utvändigt ledaren. Jag gjorde så trots hästen hade vilat lite och att jag på förhand hade planerat att köra lite försiktigt. Men det blev det nästan tvärstopp där framme efter några hundra meter och då tänkte jag att…äh, vi måste prova, berättar Peter Eriksson.

Mer om Calvados Crane här


Bli en vinnare med reducerade system!


När små V75-system drar in storkovan är den vinnande kupongen ofta en del i ett större, så kallat utskrivet system. Dessa görs på så sätt att man ställer vissa krav på vilka hästar som måste vinna.

Du har säkert hört,läst om reducerade system på V75. Många av oss som spelar på V75 vet hur svårt det är att få sju rätt. Spelar du du bara på en kupong så får du inte med så många hästar. Radantalet springer lätt i höjden.

Vitsen att spela reducerade system är att få med flera hästar för samma peng.

En av många vinnare med Copema V75:
Jag hade egentligen ingen riktig spelidé alls men tyckte att omgången såg svår ut. Så jag använde mig av systemverktyget Copéma för att hämta hem startlistorna och sätta krav som gick emot spelarkollektivet.

Spelaren lämnade in ett utskrivet system med 1 000 enkelrader, för en kosnad av 500 kronor. Hon hade den tur som krävs och hon kvitterade ut 441000 tusen.

En liten demo hur det kan gå till att bygga ett reducerat system med Copéma V75.

Med rätt kunskap kan du bygga ditt reducerade system som du vill ha det.
Copema V75 erbjuder dig mängder av olika lösningar. Du skapar ditt system till v75 väldigt enkelt.

Är du nybörjare på trav och vill få lite hjälp på traven blir du medlem på Spets o Slut.se. Där får du som gåva två fina böcker som handlar om hur du blir en vinnare på trav. Tavguiden skriven av mig och Vinna på Outsiders Skriven av TV kändisen Johan Lindvall.

Beställ idag och lär dig dig bygga ett  Reducerade System

Att vinna på V75 är kul!


För att vinna 56 Milioner på V75 måste du vara ensam om att få sju rätt. Det är inte så ofta det händer att det bara finns ett system som klar det. Spelaren ifråga spelade ett reducerat system.

Bli en vinnare med reducerat system.

Reducerade system är ett system där man ställer olika villkor på systemet. Man utgår från en stor ram från början, plockar bort vissa rader som är omöjliga att de går in. Typ en rad med bara 1 – 10 procentare i den färdiga raden.

Spela reducerade system kan vara en stor fördel ibland. Tycker du det ser lätt ut kan det räcka med ett vanligt system, på en kupong. Men det ska sägas att det är aldrig lätt att gissa utdelningen på förhand.

Att vinna på V75 med Copéma.

Med Copéma kan du enkelt välja ut de bästa raderna i ett större system, gardera mer för samma insats och få bättre vinstchanser.

Listan på exempel hur man kan spara in rader kan göras hur lång som helst. Programmet har många kraftfulla verktyg med vilka du kan ta bort rader som du inte tycker är spelvärda.


Att bli en vinnare med Copéma är ganska lätt, vill säga du måste välja rätt hästar själv. Det gör inte programmet åt dig.

Programmet jobbar så att det delar upp ramen med garderingar i enkelrader och testar alla rader mot dina krav. De rader som inte uppfyller dina krav sorteras bort och de rader som är kvar sätts ihop till ett antal kuponger.

Resultatet blir ett system på flera kuponger. Vi kallar dem flerkupongsystem. Ett flerkupongsystem ger alltid en rad med 7 rätt om rätta raden finns bland dina hästar och dina krav håller.


Detta är en bra funktion:

Med programmet kan du även reducera systemet till ett valfritt antal rader. Då får du själv välja i skalan 0-100 hur stor del av systemet du satsar på varje enskild häst.

Resultatet blir ett system med varierande reducering. Ju mer du har satsat på vinnarna, desto bättre blir dina vinstchanser. Där du tror att vinstchansen är störst är reduceringen minst och ökar sedan gradvis. Är du duktig på att hitta vinnarna är det stor fördel för dig.

Med reducering är du aldrig garanterad sjuan men du kan minska insatsen mer än vinstchansen. Här krävs stor tur att få sjuan. Men det ska sägas att det kan bli bra utdelning på sex och fem rätt också.

Så Att vinna 56 Milioner kanske du inte gör, men du bör bli en vinnare på V75 genom att börja spela reducerade system på V75.

Du beställer Programmet här till V75 och får som BONUS Copéma till V65 för det löjligt låga priset på 100 kr. Licensen räcker i ett år och till tre datorer.

En liten demo hur det kan gå till att bygga ett system med Copéma V75.

Här får du fina tips till V75


El Sueco på V75

Author: trav

Sexårige valacken El Sueco!


Med fem V75-segrar bakom sig, ställdes av efter segern i silverdivisionens final på Solvalla i början av oktober. Meningen var att det skulle bli en lugnare tillvaro resten av året. Men nu dyker El Sueco alltså upp igen i startlistorna.

El Sueco startar i de extra  V75 omgången på fredag. Sagohästen och den västerbottniska följetongen på V75 går ut i den tredje V75-avdelningen på Bergsåker på fredagskvällen.

Mer om El Sueco på Spets o Slut.se

Classic Grand Cru är stallets för dagen bästa häst


Det kan bli en dansk skräll i den första delfinalen till Olympiatravet på lördag.
En överraskning som ståtar med sex raka segrar…


Det är Danmarks store championtränare Steen Juul som lurar på att ställa svenskarna schack matt med åttaårige Classic Grand Cru i V75-3 på Jägersro. Hästen såg finfin ut i årsdebuten senast i just Malmö.


- Vi fick bestämma lite i ledningen och han behövde inte visa allt för att vinna. Det var första loppet på fem månader den gången och med det loppet i kroppen efter vinterträningen bör han vara på väg uppåt i form.


Steen Juul är Danmarks internationellt mest meriterade tränare genom tiderna med drygt 6500 segrar. 60 år fyllda är han fortfarande ett toppnamn i hemlandet.

Ingen världsstjärna men…
Classic Grand Cru är stallets för dagen bästa häst. Ingen världsstjärna men klart duglig ändå menar han.

Mer om V75 läser du på Spets o Slut.se

Rydens Cindy imponerade mest!


Stora pengar på V75 igen på Axevalla.
Den vinnare som imponerade mest var Rydens Cindy som hade uppvisning i Stoeliten tillsammans med Jorma Kontio. Med bomullen kvar i öronen försvann 6,63-oddsaren ifrån fältet över Axevallas upplopp i  V75-3.

- Hon ska snart gå till avel, men startar troligen på V75 på Momarken nästa helg, sa Jorma Kontio.

Några vi passar framöver är Veloz och New Line. Veloz, som var på väg mot ledningen i en återkallad start från spår fyra. Tyvärr var körande Daniel Olsson lite för tidig över linjen. Nu fick han ta det lite lugnare i den giltiga starten, med allting kvar.

New Line fick luckan för sent efter ett lopp i rygg på ledaren, vinner troligen med tidigare lucka. New Line har toppform i starten innan var han totalt överlägsen.

Mer om V75 läser du på Spets o slut.se!

Spets o slut för Jacques på Kalmar.


Ulf Ohlsson ersatte Björn Goop i vagnen med den äran. Inga problem att leda runt om med favoriten Jacques.

Han såg jättefin ut och det såg inte helt slutsålt ut i mål. Det är en bra häst och vi är nöjda säger Olle Goop.

Tränardubbel för Svanstedt:

Åke Svanstedt fick en dubbelseger som tränare på V75.

Först styrde Frank Nilsson in Conrads Linsan till vinst i lärlingsloppet. Han kom igenom perfekt ifrån sina 20 meters tillägg och övertog ledningen redan efter ett varv.

Därefter vann Åke Svanstedt själv med Ågårds Ludde som var dagens mest imponerande vinnare.

Han blev hängande i tredjespår runt första kurvan i hårt tempo innan Svanstedt resolut körde mot ledningen.

Ågårds Ludde stegade sedan bara undan över upploppet till en säker seger. Vinnartiden blev fina 1.13,3 över distansen 1640 meter med bilstart i det kylslagna vädret.

Mer om V75 på Kalmar.

Örjan Kihlström vann V75-ligan efter en otrolig avslutning. Han vinner även Solvalla ligan.

Örjan Kihlström är en riktig formkusk som det kan löna sig att följa en tid. Han startar i samtliga avdelningar både på V64 och V75.

Mellby Ticket (V75-2) kändes bra senast men hade lite otur i loppet. Hon blev fast för länge och satt långt bak när luckan kom. Hästen gick bra genom mål och visade fin form. Hon är bra för klassen och i ett sådant här stolopp borde hon vara långt framme och hacka.

Never Again (V75-7) är en riktig kanonhäst och han var otroligt bra senast. Det är inte många som gör om den prestationen och den här hästen kan man inte annat än gilla. Bakspår i silverdivisionen är aldrig enkelt men han är så pass bra att han måste ses med vinstchans, säger Örjan Kihlström.

Få heta tips till V75 på Spets o Slut.se

  

” Skully Gully ”

I sista starten vann hon gulddivisionen hur enkelt som helst.

- Hästen är underbar och jag kommer att sakna henne, sa Erik Adielsson.
USA-födda Skully Gully började sin karriär i Finland innan hon kom till Stig H Johansson.

 Hon har flera gånger tjusat travpubliken och vunnit 21 lopp på 38 starter. Nu har hon avslutat en strålande karriär och totalt sprungit in 2,6 miljoner kronor.

Det sexåriga stoet är såld till ett italienskt stuteri och ska gå till avel. Hon gjorde sista starten den här lördagen i Halmstad.

Som storfavorit i Gulddivisionen tog hon ledningen direkt och fick inleda i ett mycket lugnt tempo. Över sista bortre långsidan gick utvändige Neo Holmsminde i närkamp och tryckte på rejält. Men in på upploppet stack Skully Gully bara ifrån till en vattentät seger.

- Hon var väldigt lugn och fin i värmningen i dag. Jag blev därför otroligt optimistisk då hon brukar gå bra när hon värmer på det sättet, sa Erik Adielsson.

- Hon avgjorde loppet på 30 meter när jag begärde lite och vann med tussarna kvar. Sista 100 metrarna sprang hon bara och klippte med öronen.

Jag hade gärna tävlat en säsong till med henne. Men jag förstår också hur de nya ägarna resonerar som ska ha henne i aveln. Hon är klokare än de flesta andra hästar och har en fantastisk teknik. En väldigt mysig häst, berömde Adielsson.

Mer om V75 omgången på Spets o Slut.se

Stor finaldag för landets bästa tre- och fyraåriga travare.

Då slog den lille tränaren Ralf Karlstedt till med jätteöverraskningen Prince Tagg.

Den ljusbrune hingsten från Mantorp var fältets minst streckade häst i de fyraåriga hingstarna och valackernas final i Breeders´Crown.

- Det här är min största seger i karriären, sade 48-årige Karlstedt efter skrällsegern som bäddade för att värdet för sju rätt på V75 sköt upp i drygt 400 000 kronor.

Breeders´Crown är den stora loppserien för landets uppfödare. Passande nog delägds Prince Tagg av sin uppfödare, Tapio Ahola från Ösmo.

- Det är just det här loppet vi har siktat på hela året! sade de tre glada ägarna.

I loppet chansade Lutfi Kolgjini att köra i ledningen med storfavoriten Sebastian K. trots att hästen visat att han inte riktigt gillar den positionen.

Kolgjinis häst började tveka i början av upploppet och drog med sig i rygg gående You Bet Hornline i fallet.

Prince Tagg lyftes ut från tredjeparet utvändigt i den sista kurvan – och bara svepte till överlägsen seger.

- Jag sa redan innan att jag hoppades kunna visa alla hur bra han är. Han blir aldrig trött hästen – det är faktiskt sant. En annan är det ingen som ser som liten tränare. Men jag vill ha fler sådana här hästar och visa att jag duger! sade segerrusige Ralf Karlstedt.

Mer om  V75  på Spets o Slut.se

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu