Archive for the ‘V64’ Category

Timo Nurmos inför V64

Feast Your Eyes (V64-3) har nu två lopp i kroppen och är på väg i riktigt fin form. Jag tycker att det är en fin häst och man ska tänka på att han inte hade startat på nästan ett år när han började tävla hos mig.

Han kändes bra i måndagsjobbet och vi kommer att lätta honom i balansen till den här starten. Det blir inte barfota utan lättare skor.

Han är snabb ut bakom bilen och jag tror att han kan vinna när som helst.

Zilan Boko (V64-6) har gått bra efter dubbla halsoperationer men sista loppet får vi glömma. Det blev helt fel med stenhård öppning i 1.08-tempo och i 20 minusgrader.

Hon tog det loppet bra och har känts fin efteråt. Hästen är snabb ut och har
bästa spåret här. Jag måste vara optimist och tror på bra chans.
- Ranch I Do I Do (V64-6) återkom efter vila senast och behövde loppet. Det känns i träningen att hon har gått framåt och nu är det ett betydligt bättre läge med framspår gentemot tillägg senast.

Jag tror att hon gör en bra insats, säger Timo Nurmos.  

Mer om Timos chanser på Spets o slut.se

Örjan Kihlström vann V75-ligan efter en otrolig avslutning. Han vinner även Solvalla ligan.

Örjan Kihlström är en riktig formkusk som det kan löna sig att följa en tid. Han startar i samtliga avdelningar både på V64 och V75.

Mellby Ticket (V75-2) kändes bra senast men hade lite otur i loppet. Hon blev fast för länge och satt långt bak när luckan kom. Hästen gick bra genom mål och visade fin form. Hon är bra för klassen och i ett sådant här stolopp borde hon vara långt framme och hacka.

Never Again (V75-7) är en riktig kanonhäst och han var otroligt bra senast. Det är inte många som gör om den prestationen och den här hästen kan man inte annat än gilla. Bakspår i silverdivisionen är aldrig enkelt men han är så pass bra att han måste ses med vinstchans, säger Örjan Kihlström.

Få heta tips till V75 på Spets o Slut.se

 

Iceland och Maharajah möts i V64-3

 

Jag tror att Maharajah är för bra – det räcker nog med bara ett streck på kupongen, säger Icelands tränare Stefan Melander.

Iceland vann som bekant Elitloppet i våras och var fin då tog hem gulddivisionen på Romme från ledningen i den senaste starten.

Iceland är fin för dagen och allting. Men Maharajah är nog mycket bättre ändå.

Känns fruktansvärt fin, Iceland har ett spår innanför Maharajah i onsdagens lopp och är mycket startsnabb.

Det mesta talar alltså för att Stefan Hultmans Prix d´Amerique-hopp får gå utvändigt ledaren hela sista varvet.

Han har bara missat ett jobb under den här tiden och jag är inte orolig inför Prix d´Amerique.

Jag tycker att hästen känns fruktansvärt fin. Det bästa för ”Marre”, mig och alla andra vore kanske att ligga lite lågt – men jag är faktiskt inte orolig, sade Stefan Hultman i ett inslag om Maharajah.

Läs mer om Travet på Spets o Slut.se

 

Go Green Pellini tvååring med klass!

 

Vad heter Sveriges bästa tvååring?

Efter onsdagens uppvisning finns all anledning att svara Go Green Pellini.

Svante Båths stjärnskott åkte ifrån sina motståndare i Vinterfavoriten.

- Jag har kört många bra tvååringar genom åren, men jag tror att den här är värst, sade en synbart imponerat Ulf Ohlsson.

På förhand såg Vinterfavoriten ut som något av ett revanschlopp för hästar som misslyckades i kvalen till Svensk Uppfödningslöpning.

Go Green Pellini var där spelad till klar favorit mot slutlige finalvinnaren Global Noble, men spolierade sina chanser med en tidig galopp.

Nu fick hästen visa sitt kunnande.

Ulf Ohlsson lyckades trycka sig till ledningen i en snabb öppning och fick med Enthrone på utsidan trava varvet på mycket tuffa 1.14,4.

Trots det lämnades konkurrenterna 300 kvar i en uppvisning som fick Ohlsson att ta till en sällsynt svordom i vinnarcirkeln.

- Det är en jävla häst det här, var den spontana kommentaren från segerkusken som var ett enda stort leende.

V64 omgången blev lätt i övrigt. Mer om V64  på Spets o Slut.se

 

 

 

 

Malin Löfgren belåten med Sanity!

Sommar och sol är ingenting för Sanity som piggat på sig ordentligt den senaste tiden.

Malin Löfgren, som vann Rixallsvenskan i fjol med sin häst, beskriver Sanitys form som helt rätt och på väg upp inför onsdagens stora final av Solvalla Grand Prix, V64-6.

Östersundstränaren är mycket belåten med Sanitys senaste insats då det blev en andraplats i ett tufft fyraåringslopp på Solvalla.

- Det fanns lite om tydde på att han var på gång och jag hade också förväntat mig att han skulle vara bra då. Men att han skulle vara riktigt så bra hade jag inte räknat med. Som det kändes var han tillbaka i den form han hade i våras, säger Malin Löfgren som valde ut Sanity till Rixallsvenskan 2009 under sitt andra år som proffs vilket ledde till framgång och rubriker.

Drygt 130 av de gamla ägarna i Rixallsvenskan såg till att Sanity stannade i Östersund efter fjolåret. Hästen köptes loss för 780 000 kronor på den avslutande auktionen i Rixallsvenskan. En summa han snart har sprungit in det här året med några tusenlappars marginal.

- Det var många som tyckte att han blev åt helsicke för dyr, men nu han har tjänat ihop det han kostade i alla fall. Så får vi se då hur det går i fortsättningen.

Jag hoppas att han ska fortsätta utvecklas, även om säsongen som femåring brukar kunna bli knepig för hästarna då de ska tävla mot den äldre eliten. 

Mer om Malin Löfgren och Sanity  på Spets o Slut.se

Jerry Riordan en frispråkig amerikan  bosatt i Italien som tränar Europas bästa häst och älskar Sverige.

Så kan man kort beskriva Jeremiah James Riordan, eller Jerry som han alltid kallas.

På onsdag kan hans Melton Kronos ordna ny miljonutdelning på V64.

Att få Jerry Riordan att öppna munnen är ingen konst, svårare är det kanske att få honom att stänga den.

Den 53-årige amerikanen flyttade till Italien 1991 och är idag en etablerad tränare med 50 hästar.

Hans utåtriktade personlighet har uppenbarligen gjort att han fått många vänner. Åtminstone på travbanan San Siro i Milano där han hälsar och pratar hjärtligt med så gott som alla han möter i området på innerplan mitt under brinnande tävlingar.

Detta trots att det egentligen är en hektisk dag med fem starthästar och stallets stora stjärna Lisa America i en viktig uppgift.

Men tid verkar finnas ändå och när han får veta att personerna han står inför kommer från Sverige skiner han upp.

Mer om Jerry Riordan  på Spets o Slut.se !

Iceland är tillbaka

Author: trav

Det har gått drygt tre månader sedan Iceland överraskade de flesta när han vann Elitloppet.

En mystisk skada dagarna före Copenhagen Cup i början av juni har sedan stoppat den sexårige hingsten.

- Han var verkligen halt och vi vet faktiskt inte vad han gjort. Det är svårbedömt, men jag hoppas och tror att det är en olycka i boxen eller i hagen så det inte är en förslitningsskada, säger tränaren Stefan ”Tarzan” Melander.

Hur orolig har du varit?
- Jag har haft tur ett helt liv med mina hästar. Jag är aldrig orolig när jag lever mitt liv.

Inför comebacken är Stefan Melander nöjd med hur Iceland känns.

- Jag kör inga snabbare tider i träningen och han är svårbedömd som alla mina hästar efter vila. Eftersom det är ett spellopp säger jag att det kan behövas lopp i kroppen, men han kan vara ruggigt bra också. Jag skulle ta med några till på lappen.

Läs vidare vad Tarzan anser om sina andra V64-hästar!

One Too Many  hade på onsdagen lekstuga i Ibrahim Paschas lopp på Solvalla. Treårige One Too Many har bara hunnit göra fem starter såhär långt men det pratas redan om honom som en stjärna i vardande.

Nu lekte han hem Ibrahim Paschas lopp efter att ha fått göra allt jobb själv utvändigt om ledaren.

I vinnarcirkeln drogs paralleller till stallkamraten Maharajah, superstjärnan som mosade allt motstånd som unghäst och nu laddas för Frankrikes största lopp Prix d’Amerique.

- Det finns faktiskt lite likheter. Båda är ju väldigt bra, kloka, fina och starka. Och de påminner även lite om varandra aktionsmässigt, sa kusken Örjan Kihlström.

- Han är härlig hästen och gör det han ska göra. Han är jättefin och kommer att gå långt, men han har en bit kvar till MaharajahMaharajah är speciell, sa tränaren Stefan Hultman.

Läs mer om V64 på Spets o Slut.

Claes Svensson är ingen större vän av Whiskey.

Däremot tycker han betydligt bättre om Whiskey Hornline.

Den formtoppade hästen är ett hett bud i dubbeljackpoten på V64.

- Han har väldigt bra form och är given förstahäst, säger Claes Svensson.

Mantorpstränaren kommer till Solvalla med en enda häst under onsdagen.

Målsättningen är glasklar, det är seger som gäller i V64:s femte avdelning. En V64-omgång som för övrigt är högintressant med dubbel jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 14 miljoner kronor enbart på sex rätt.

Avslutade med 1.08,5 senast
Claes Svensson och Whiskey Hornline kan vara rätt ekipage att luta sig emot i jakten på miljonerna. Hästen avslutade rykande under Åbergskvällen senast från ett hopplöst utgångsläge.

- Hästen har väldigt bra form och var jättebra på Jägersro senast. Han hade spår tolv och satt en bit ner i kön. Men hästen avslutade 1.08,5 sista 600 metrarna bakom Bart Sjöhammar.

Trots den avslutningen gick det inte att ta så mycket till slut, säger Claes Svensson.

Whiskey Hornline har haft bakspår två gånger i rad. Nu har han helt plötsligt innerspår bakom startbilen. Men något riktigt drömläge är det inte tycker tränare Svensson.

- Jag vet inte riktigt hur snabb han är den första biten. Jag har aldrig provat honom ifrån start tidigare. Han hade spår tre i en final som han vann på Lindesberg för tre starter sedan men då var det en startsnabb häst innanför och jag provade aldrig för fullt.

- Jag tror att han kan öppna rätt så bra, men om det sedan räcker till ledningen eller rygg på ledaren är svårt att säga. Hästen har gjort fyra starter för mig och gått bra varje gång. Han känns fortsatt fin i jobben och jag är helt nöjd med honom.

Hur värderar du vinstchansen?
- Han är given förstahäst i loppet men om man sedan ska spika honom kan ju vara en liten chansning. Det har med spåret att göra, att jag inte riktigt vet var vi hamnar ifrån start.

- Så bra som hästen har varit på slutet och så fin som han känns räknar jag med väldigt bra chans om det löser sig. Han kommer att tävla barfota runt om och med norskt huvudlag precis som senast. Full distans är heller inget bekymmer och han står bra inne i loppet.

Vad firar du med för whiskey om han vinner?

- Ha, ha, jag är ingen större vän av whiskey och har dålig koll på sorterna. Jag får fira på annat sätt istället, säger Claes Svensson.
Michael Carlsson

Du läser fler travnyheter på Spets o Slut.

Stig H överraskad

Author: trav

Det kan vara stora saker på gång.

USA-födde treåringen Formula One var kvällens behållning på Solvalla och både tränaren Stig H Johansson och kusken Örjan Kihlström hade svårt att hitta de rätta orden.

Att Stig H Johansson tog fyra tränarsegrar på V64-spelet uppmärksammades egentligen inte så mycket den här kvällen.

Det stora samtalsämnet handlade om hästen som hade vunnit den inledande avdelningen, Carolo Mins lopp med 100 000 kronor i förstapris.

Formula One är en häst född i USA med ägarna i Finland som inför onsdagens start bara hade förlorat ett lopp på sex starter.

Nu vet vi varför.
Motståndet utgjordes av några riktigt fina treåringar från Sverige och Finland. Upp till Formula Ones höjder lär dock ingen komma.

Storfavoriten tvingades ner till segertiden 1.12,9 över 1640 meter och gjorde jobbet från positionen utvändigt ledaren. Ändå var det en helt omärkt och kaxig häst Örjan Kihlström lät gå undan den sista biten.

- Han har varit otroligt bra hela tiden men var ändå lite bättre än jag hade väntat mig faktisk. Han känns helt komplett, sade Örjan Kihlström.

Träna – blä
En överraskad och glad Stig H Johansson berättade att han misstog sig på Formula Ones kapacitet i början av karriären.

- Jag tyckte inte att det var något speciellt med hästen överhuvudtaget – tills jag körde honom i kvalloppet. Han tycker inte att det är speciellt intressant att träna men visar som många andra riktigt bra hästar kapaciteten i loppen i stället.

Hur långt kan han gå?
- Klarar man av att vinna på det här sättet utan att se pressad ut vågar man spänna bågen så högt det bara går som tränare, åtminstone i Sverige. Det här är utan tvekan min bästa treåring för dagen, sade Stig H Johansson.

Formula One är född utomlands och får inte vara med i årgångslopp som kriteriet och derbyt i Sverige. Men det finns andra lopp här hemma.

Fyrtal till Stig H
Det blev en fyrling på V64 för stallet. Örjan Kihlström och Björn Goop hoppade in i stället för avstängde Erik Adielsson och vann två lopp var.

Örjan Kihlström andra vinnare var Mose d´Asolo, streckfavorit i den fjärde avdelningen.
Björn Goop tog två lätta segrar i de avslutande Dagens dubbel-loppen med Naughty Nanny och Little Rainbow efter att ha lyckats tjuva åt sig ledningen med båda hästarna.

Per fick brått
Dråpligt blev det i V64:ans andra avdelning där Per Lennartsson ledde från start till mål med kvällens största favorit på V64-spelet, Viduka Boko tränad av Åke Svanstedt.
Viduka Boko hade krafter kvar och Per Lennartsson satt mest och tittade över axeln i början av upploppet men ville inte köra undan av rädsla för att släppa ut hästen i rygg. Han fick dock ordentligt bråttom då Örjan Kihlström kom farande längst ut vid staketet med Alwood och höll så när på att åka dit.

Ingen brådska
V64-3 var ett lopp med hästar över tre fållor. Mantorpsproffset Tobias J Gustafsson startade längst fram med Ingas Hurricane och eldade på i ett försök att skaka av sig motståndet.

Det nio hästar lilla fältet formerades som en orm bakom och Roger
Malmqvist gjorde sig ingen brådska med Avalon Spider som inte lyftes ut förrän i den sista kurvan.

Tredjehandsfavoriten visade återigen prov på högform och Roger Malmqvist vann ”åkandes” som det heter på travspråk.
Satsningen med Ingas Hurricane räckte till en tredjeplats med plus i kanten.

Andrahandsfavoriten Derby Clipper kom ingenstans från köposition. Favoritspelade Dig For Dollars slutade sist och har långt till något som liknar form.

Alla favoritsegrar gjorde att det blev jackpot både på fem och fyra rätt. 232 240 system hittade alla vinnarna (!) och belönades med 154 kronor. Dubbel jackpot på V64 nu på onsdag alltså då en ensam vinnare beräknas kunna ta hem cirka 14 miljoner kronor
Mikael Wikner

Fler travnyheter finner du på Spets o Slut

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu