Archive for the ‘Rixallsvenskan’ Category

 

 

Malin Löfgren belåten med Sanity!

Sommar och sol är ingenting för Sanity som piggat på sig ordentligt den senaste tiden.

Malin Löfgren, som vann Rixallsvenskan i fjol med sin häst, beskriver Sanitys form som helt rätt och på väg upp inför onsdagens stora final av Solvalla Grand Prix, V64-6.

Östersundstränaren är mycket belåten med Sanitys senaste insats då det blev en andraplats i ett tufft fyraåringslopp på Solvalla.

- Det fanns lite om tydde på att han var på gång och jag hade också förväntat mig att han skulle vara bra då. Men att han skulle vara riktigt så bra hade jag inte räknat med. Som det kändes var han tillbaka i den form han hade i våras, säger Malin Löfgren som valde ut Sanity till Rixallsvenskan 2009 under sitt andra år som proffs vilket ledde till framgång och rubriker.

Drygt 130 av de gamla ägarna i Rixallsvenskan såg till att Sanity stannade i Östersund efter fjolåret. Hästen köptes loss för 780 000 kronor på den avslutande auktionen i Rixallsvenskan. En summa han snart har sprungit in det här året med några tusenlappars marginal.

- Det var många som tyckte att han blev åt helsicke för dyr, men nu han har tjänat ihop det han kostade i alla fall. Så får vi se då hur det går i fortsättningen.

Jag hoppas att han ska fortsätta utvecklas, även om säsongen som femåring brukar kunna bli knepig för hästarna då de ska tävla mot den äldre eliten. 

Mer om Malin Löfgren och Sanity  på Spets o Slut.se

Rixallsvenskan 2011

Author: trav

Hälften av stallen sålde slut första dygnet.  

Men det finns fortfarande andelar att köpa för den som vill vara med i Rixallsvenskan 2011.  

- Vi är överväldigade att intresset fortfarande är så stort, säger Markus Myron på Svensk Travsport.  

Det blev rusning till ATG-ombud runt om i landet då andelarna till nästa års upplaga av Rixallsvenskan släpptes vid lunchtid på måndagen. Stall Halland, Malmö, Sörmland och Uppland sålde alla slut första timmen.

 När dagen summerades hade 16 695 av de totalt 21 000 andelarna fått ägare.  

Av de 21 stallen med tusen andelar a´ 300 kronor vardera hade tio fulltecknats vid 17-tiden på tisdagen. 

Förutom ovan nämnda även Dalarna, Göteborg, Skaraborg, Skåne, Stockholm och Östergötland. 

Att få äga häst med andra likasinnade är bara roligt. Få följa hästens framsteg på banan är otroligt spännande. Rixallsvenskan har skapat ett mer intresse för travet. 

Det var stora känslor i omlopp då hästarna i Rixallsvenskan auktionerades ut under fredagen.

Gitano, tvåa i Rixallsvenskan, klubbades för över två miljoner kronor och lämnar Halmstadtränaren Stefan Persson och alla delägare.

Brödraparet Mikael och Jörgen Oscarsson från Uddevalla ville inte göra för stor sak av det känsliga köpet.

- Men vi gillar hästen och var beredda på överpris.

Det var fullsatt på läktare och i gångar kring auktionsringen i Munktell Arena i Eskilstuna på fredagseftermiddagen då hästarna i Rixallsvenskan skulle säljas på auktion.

Övervägande delen av de 18 auktionsobjekten köptes tillbaka av ursprungliga ägare och stannar hos säsongens tränare i tävlingen.

Ett annat öde väntade Stall Hallands Gitano. Den ljusbrune hingsten blev den femte hästen ut i auktionsringen. Budgivningen oväntat hård.

- Vad är det som händer? hördes en röst ur publiken då budandet började dra sig mot två miljoner kronor.

Travtränaren Stefan Persson från Halmstad var uppbackad av några hundra av ägarna till hästen i Rixallsvenskan och beredd att gå mycket långt.

Pengarna räckte dock inte till och Persson förlorade sin favorithäst. Det skulle visa sig att hans gräns satt vid två miljoner kronor. Gitano klubbades för 2 010 000 kronor.

- Nej, inget mer, sade Stefan Persson med tom blick och lämnade sin plats på läkaren. Klart att jag är besviken. Det var tråkigt att det skulle gå så här. Jag åker nu. Vad ska jag göra här?

Se hela listan, vad hästarna kostade i Rixallsvenskan !

Nu drar norrmännen i gång med en egen version av Rixallsvenskan.

Folkehesten är namnet på den folkliga travsatsningen.

I Sverige håller den andra upplagan av Rixallsvenskan på att avslutas.

Säsongsavslutningen sker söndagen 31 oktober och fredagen efter bjuds hästarna ut på auktion.

I Norge har man länge sneglat på det svenska konceptet som lockat många nya till travsporten. Nu har man sneglat färdigt.

Samtidigt som man i Sverige drar i gång med den tredje upplagan av tävlingen är det premiär för den norska versionen.

Folkehesten är i stort en kopia av den svenska succétävlingen där varje häst säljs i tusen andelar och så vidare.

Tre kallblod i Folkehesten
Kallblodssporten är mycket stor i Norge och rasen ges stort utrymme. 2011 omfattar Folkehesten fyra varmblodshästar, tre kallblodshästar och en galopphäst (fullblod).

Läs mer om  Rixallsvenskan  Spets o Slut.se

Peter Eriksson tränare på Bollnästravet vars häst Oh Yeah toppar Rixallsvenskan tillsammans med halländske Gitano.

- Det är fruktansvärt spännande när det böljar fram och tillbaka så här i toppen mellan två hästar. Stefan Perssons Gitano leder egentligen på fler segrar, men vi har lika många poäng.

Den rixallsvenska säsongen avslutas 31 oktober. Tävlingen kommer alltså att avgöras de sista två veckorna.

- Kan inte bli mera spännande. Engagemanget bland de som är med är mycket stort. Kan inte bli bättre för travet.

Vem är bättre, Gitano eller Oh Yeah?
- Ja…hästarna är ju lite olika. Gitano har vunnit fler lopp och sprungit in mer pengar så det är väl han då just nu. Men min häst är starkare och tuffare och tål mer.

Båda hästarna ska anmälas till semifinalerna i Breeders´Crown på Solvalla nu på onsdag. Oh Yeah hinner med en start till!

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu