Archive for the ‘Prix d’Amerique’ Category

Quarcio du Chene dressyrtränas!


Den omlagda träningen där Quarcio du Chene dressyrtränas är en av orsakerna till att det gått så bra senaste tiden. Men Olle Goop menar att även annat bidragit till den fina formen.

- Hästen är i god harmoni och han har fått vara frisk. Det betyder oerhört mycket. Med Prix´d Amerique bara några veckor bort är många av spelarna rädda för en klassisk preparé-styrning.

- ett defensivt upplägg – något man ofta ser nere i Frankrike innan stora lopp. Först och främst, blir det ett Frankrike-äventyr med Quarcio du Chene?


- Inget är bestämt. Vi tar ett lopp i taget, sen får vi se. Så spelarna behöver inte vara rädda för ett defensivt upplägg? Nej, det ska de inte vara. Det blir ingen preparékörning, det blir full satsning.

Hur ser era planer ut för Quarcio du Chene om vi blickar längre fram mot våren och sommaren?

Läs mer om Quarcio du Chene på Spets o Slut.se


Maharajah Sveriges stora travstjärna

Sveriges stora  hopp i Prix d’Amerique fortsätter att glänsa i förberedelserna inför världens tuffaste travlopp.

Det är fyra plusgrader och duggregn när Stefan Hultman anländer till Grosbois utanför Paris för att köra jobb med Maharajah på måndagen.

Klockan är elva på förmiddagen och det är dags för den näst sista finslipningen inför Prix d’Amerique. Sex intervaller ska köras på rakbanan och sedan ytterligare fyra lätta intervaller på torsdagen.

- Jag hade satt väckarklockan på fyra men vaknade redan klockan tre. Sedan flög jag tio i sju från Arlanda, berättar Stefan Hultman samtidigt som han sätter sig tillrätta i träningsvagnen bakom Maharajah.

Stefan Hultman har pendlat mellan Ekerö och Paris den sista tiden. Han vill gärna köra jobben själv med sin ögonsten.

Egentligen är jag flygrädd, men har man en häst som kan vinna Prix d’Amerique får man offra sig, säger han och skrattar.

Hultman har koll på Maharajah

Maharajah Grym

Author: trav

 

Maharajah mot Prix d’Amerique

Maharajah var grymt imponerande i det sista förberedande loppet inför världens tuffaste travlopp.

Han brisade ifrån konkurrenterna i Prix de Belgique och vann med gott om krafter kvar.

- Jag tror att hästen kommer att vara ytterligare tio, femton procent bättre om två veckor, sa en lycklig Stefan Hultman.

Maharajahs debut på fransk mark föranleddes av en omstart. Det tog sedan flera minuter innan loppet kom iväg.

Men trots en för hästen rörig och ovan startmetod klarade han det galant. Han kom bra iväg i den andra starten och var snabbt i den främre träffen.

Örjan Kihlström avvaktade lite utvändigt om ledaren innan han körde till och fick överta täten i nedförsbacken drygt ett varv från mål.

- Hästen tacklade starten väldigt bra. Vi fick vänta länge mellan omstarten och den riktiga starten men han var lugn och fin. Vi kom iväg helt okej och jag körde lite på säkerhet.

Någon blixtstartare blir han aldrig och jag behövde heller inte köra så våldsamt för att komma till ledningen, sa Örjan Kihlström.

Tussarna kvar i mål
Maharajah
ökade sedan tempot successivt och försökte göra de andra möra i uppförsbacken. Han drog undan in på upploppet och blev aldrig utmanad på allvar.

Örjan Kihlström satt med bakvänt spö och tussarna fanns kvar i Maharajahs öron.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu