Archive for the ‘Raja Mirchi’ Category


Raja Mirchi har inte gjort sin sista start.


Lutfi Kolgjini har ångrat sitt beslut att pensionera stjärntravaren som var bäst i sin kull som två- och treåring.


- Hans skada är helt läkt och när jag såg hur han sprang i hagen förstod jag att han ville bli en tävlingshäst igen, säger Kolgjini.

Efter genomklappningen i kvalet till Svensk Travderby i augusti i fjol tog Lutfi Kolgjini det drastiska beslutet att pensionera sin stjärnhäst för en framtid i avelsboxen, bara fyra år gammal.


- Då var jag osäker på varför hästen uppträdde som han gjorde. Men vi hittade en fraktur längst fram i tåspetsen i en bakhov. Efter fyra och en halv månads total vila var det läkt. När jag sedan såg vilken energi hästen hade så bestämde jag mig att börja träna honom igen, säger Kolgjini som ändå står fast vid kommer att använda sin häst som avelshingst under säsongen.


- Vi har fryst ner sperma från honom och det har fungerat perfekt. Den kommer vi att använda, så får han koncentrera sig helt på tävling från och med nu.

Raja Mirchis förstfödda såg för övrigt dagens ljus hos Kolgjini i veckan och travpubliken behöver inte vänta länge innan de får se den femfaldige miljonären som segrat i 18 av karriärens 31 starter på tävlingsbanan igen.


- Han tränar ihop med Joke Face och matchar honom i varje jobb. Jag räknar med att han är redo i början av april. Eftersom jag är helt säker på att det var skadan som satte ner honom i de sista starterna i fjol så känner jag ingen oro längre.


Mer om trav på Spets o Slut.se


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu